вівторок, 29 січня 2008 08:05

На Донеччині почалася епідемія грипу

У Донецькій області в м. Артемівськ і Артемівському районі загальна захворюваність населення грипом перевищила епідемічний поріг на 9-24%.

Як повідомили в обласній санепідемстанції, у зв"язку з цим припинене функціонування двох шкіл у м. Артемівську, однієї дошкільної дитячої установи в с. Яківлівка, однієї школи в м. Соледар в Артемівському районі.

В облСЕС зазначили, що в цілому по області ситуація щодо захворюваності на грип і ГРВІ залишається неепідемічною. Водночас, з третього тижня 2008 року в області зафіксоване зростання захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), що зумовлене з поверненням учнів з канікул.

Так, за минулий тиждень з 19 по 24 січня захворіло на грип і ОРВІ 16 тис. 910 осіб, показник захворюваності на 10 тис. населення становить 37,3 при епідемічному порозі 60,6. Порівняно з попереднім тижнем, захворюваність по області зросла на 8,7 %, в т.ч. серед дітей від 0 до 14 років - на 23,1%.

В облСЕС зазначили, що питома вага дітей в структурі хворих в даний час становить 46%.

Захворюваність дітей 0-2 років (показник 157,4 на 10 тис. населення) перевищила рівень епідпорога в семи регіонах області, зокрема в таких містах, як Артемівськ, Горлівка, Єнакієве, Сніжне, Ждановка - в 1,2-1,6 раза.

Захворюваність школярів (117,1 на 10 тис. населення) порівняно з попереднім тижнем зросла на 60,9% і в цілому по області досягла порогового рівня, а в містах Артемовськ, Дружковка, Єнакієве, Авдіївка, Артемівському і Краснолиманському районах перевищила пороговий рівень в 1,7-3,6 раза.

У зв"язку зі зростанням захворюваності на грип і ГРВІ та з метою попередження подальшого ускладнення епідемічної ситуації, в області посилено протиепідемічні і дезинфекційні заходи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині почалася епідемія грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути