Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 10:02

На Дніпропетровщині знаряддям вбивства став собака

За допомогою кавказької вівчарки дніпропетровець раз і назавжди припинив довготривалу сварку із сусідом. Він просто сказав "Фас!" Для загибелі людини вистачило двох укусів. Господар собаки своєї провини не визнає. Запевняє: пес сам накинувся на людину. Проте свідок стверджує протилежне. Резонансну кримінальну справу нині розглядають у суді. В Україні це вперше, коли господар буде відповідати за дії свого собаки. Найчастіше такі справи вирішуються без втручання міліції.

У Дніпропетровську за дії собаки вперше у суді відповідає його господар. Кримінальну справу правоохоронці розслідували лише місяць. Сусіди конфліктували між собою не один рік. Остання сварка закінчилася трагедією. Після словесної перепалки чоловік натравив свою кавказьку вівчарку на сусіда. Сліди від укусів на тілі Андрія Берези залишаться назавжди. Та від травм помер його приятель, що стояв поруч.

Свідок твердить – собака виконував наказ господаря. Натомість дружина підсудного запевняє: усе було не так, як викладено в матеріалах досудового слідства.

Свою причетність до смерті сусіда затриманий заперечує. Якщо його провину доведуть, йому загрожує від семи до дванадцяти років ув"язнення. Правоохоронці кажуть: справа резонансна, адже знаряддям злочину став собака. Найчастіше подібні випадки вирішують на місці чи платять незначні штрафи.

У законодавстві чіткого покарання господаря небезпечного собаки не визначено. Тому зі своїми чотирилапими друзями вони спокійно почуваються скрізь, навіть у людних місцях, повідомляють ICTV.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині знаряддям вбивства став собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути