субота, 16 лютого 2008 11:22

На Буковині батьки хворих дітей заблокують залізницю

Батьки учнів однієї з шкіл міста Кіцмань Чернівецької області мають намір блокувати залізницю, вимагаючи демонтувати дві антени мобільного зв"язку, встановлені поруч із навчальним закладом.

Як повідомили батьки школярів, за два роки, відколи були встановлені антени, в учнів погіршився стан здоров"я, вони стали втрачати свідомість, почали страждати від носових і ротових кровотеч, болю голови, нудоти.

"Є і кілька смертей, які також пов"язують із присутністю антен. У однієї дитини нещодавно діагностували пухлину мозку", - кажуть батьки школярів.

Через це з 11 лютого усіх учнів (у закладі навчається близько 600 осіб) батьки не пускають до школи. Діти не відвідуватимуть занять, доки антени не демонтують, вирішили батьки на загальних шкільних зборах.

Батьки школярів стверджують, що вони зверталися до багатьох інстанцій, проте поки що це не дало жодних результатів.

Якщо їхні вимоги і надалі ігноруватимуть, активісти планують влаштувати страйк під стінами Кіцманської райдержадміністрації, якщо ж і він не допоможе, батьки школярів готові блокувати рух міжнародних поїздів.

За повідомленням місцевих ЗМІ, за приписом Кіцманської районної прокуратури антени вже знеструмили. Однак батьків учнів це не влаштовує, вони кажуть, що пустять дітей до школи лише тоді, коли антени повністю демонтують, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Буковині батьки хворих дітей заблокують залізницю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути