Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 12:04

На батьківщині Зеленського громадський транспорт став безплатним

На батьківщині Зеленського громадський транспорт став безплатним
Кривий Ріг став першим містом, де запровадили подібну ініціативу. Фото: pixabay.com

З початку травня в Кривому Розі можна користуватися громадським транспортом, не сплачуючи за проїзд. Такі умови дійсні для власників "картки криворіжця", яку за кожної поїздки треба валідувати.

Витрати перевізникам частково компенсує департамент соцполітики, іншу частину профінансують із міського бюджету, пише "Главком". У такий спосіб хочуть розвантажити рух, покращити екологію, а також збільшити податки до місцевого бюджету.

"Отримати "картку криворіжця" може кожен охочий. Достатньо оформити відповідну заявку й бути зареєстрованим у місті. Окрім того, картка має ще чотири сервіси: медичний, освітній, адміністративний і торговельний. На програмне забезпечення та впровадження системи місто витратило 5 млн грн", - ідеться в публікації.

Кривий Ріг став першим містом, де запровадили подібну ініціативу. Це зробили, щоб заохотити містян пересісти з власних авто на громадський транспорт. Місцевим безплатний проїзд допоможе економити, а перевізникам – контролювати пасажиропотік та кількість транспорту на маршрутах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землячка Зеленського прийшла до Ради в годиннику за 756 тис.

В Україні погано розвивається громадський транспорт. Люди все частіше пересідають на власні машини. Це призведе до значної автомобілізації та перезавантаження доріг.

Кабінет міністрів затвердив план реалізації Національної транспортної стратегії Drive Ukraine на період до 2030 року. Документ розписує етапи й терміни виконання заходів на найближчі дев'ять років. Крім того, розроблена за підтримки ЄС стратегія Drive Ukraine показує євроінтеграційні зобов'язання України в галузі транспорту.

Зараз ви читаєте новину «На батьківщині Зеленського громадський транспорт став безплатним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути