вівторок, 11 січня 2011 17:17

На банкоматах виявили бактерії, що викликають діарею

На банкоматах виявили бактерії, що викликають діарею

У Британії провели експеримент: експерти взяли гігієнічні проби з клавіатур банкоматів, встановлених у міських центрах по всій Англії, - тих, що використовуються тисячами покупців щодня.

Інші проби були взяті з громадських туалетів по сусідству, пізніше їх порівняли в лабораторії, повідомляє Newsru.co.il з посиланням на The Daily Telegraph. Зразки з обох точок містили бактерії, які викликають діарею.

"Ми порівняли рівень бактеріального забруднення місць активного використання - банкоматів та громадських туалетів і були здивовані отриманими результатами. Виявилося, що банкомати забруднені бактеріями практично так само, як громадські туалети", - сказав автор експерименту мікробіолог Річард Гастінгс.

До цих пір громадські туалети вважалися найбільш брудними місцями в країні, банкомати займали лише десяте місце, їх випереджали громадські телефони. Страх перед поширенням мікробів змушує кожного десятого британця протирати телефонні трубки і кнопки перед використанням.

Третє місце в рейтингу "брудних місць" займають автобусні зупинки, пил і бруд у Лондонському метрополітені - на четвертому місці.

Зараз ви читаєте новину «На банкоматах виявили бактерії, що викликають діарею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути