Ексклюзиви
понеділок, 06 вересня 2010 09:32

На авіашоу в Німеччині жінку порубало пропелером літака (ФОТО)

На авіашоу в Німеччині сталась НП: літак при зльоті врізався в натовп глядачів. За попередніми даними, в результаті інциденту принаймні одна людина загинула і ще 38 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Як повідомила поліція південного німецького міста Нюрнберг, де трапилась трагедія, інцидент стався на льотному полі Ліллінгхоф за 30 км на північний схід від Нюрнберга.

З невідомих поки причин пілот гвинтового літака-біплана Tiger Moth не впорався з керуванням, після чого машина на великій швидкості зійшла зі злітно-посадкової смуги і врізалася в натовп людей.

Від отриманих травм загинула 46-річна жінка - її буквально порубало пропелером літака.

Ще 38 людей отримали поранення. Серед них семирічна дитина. За даними медиків, п"ятеро постраждалих знаходяться у важкому стані. Як повідомляють місцеві ЗМІ, під час авіашоу на льотному полі знаходилися близько 5 тисяч глядачів.

Сам пілот літака не постраждав. Як повідомляється, він вважається досвідченим льотчиком і управляє такими біпланами вже 12 років. Втім, саме авіашоу теж вважалося цілком безпечним - починаючи з його відкриття в 1969 році тут трапився всього один нещасний випадок - парашутист, який брав участь в шоу, невдало приземлився і зламав ногу.

Поліція розслідує обставини і причини події.

Інциденти на авіашоу - не рідкість. Останнє НП сталась всього кілька днів тому в аргентинському Санта-Фе. Тоді політ, що ледь не закінчився трагедією, вдалося зняти на відео одному з очевидців. За показовим виступом спостерігали три тисячі глядачів. Пілот легкого спортивного літака Rans S-9 Chaos виконував складний трюк, коли раптово від літака відвалилося крило, він загорівся і почав стрімко втрачати висоту. Пілот благополучно приземлився на парашуті й навіть зміг самостійно розплутати стропи. Він отримав лише легкі опіки. Завдяки щасливому випадку розвалений літак впав в стороні від натовпу глядачів.

Нагадаємо, що раніше в серпні трагедією закінчилося авіашоу в Білорусії. Під час відкритого кубку СНД з вертолітного спорту впав вертоліт MD-500 виробництва США під керуванням пілота з Німеччини. Загинув 74-річний пілот Гюнтер Цимер, який був визнаним асом в малій авіації й одним з небагатьох пілотів в світі, які виконують на вертольоті "мертву петлю". Тоді трагічний інцидент також був знятий на відео.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «На авіашоу в Німеччині жінку порубало пропелером літака (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути