Ексклюзиви
середа, 11 липня 2007 14:33

На Ямалі знайшли найцілішого мамонта (ФОТО)

Екземпляр мамонта, що відрізняється від попередніх аналогічних знахідок майже ідеальним збереженням, пастух Юрій Худій знайшов у травні цього року. Зараз у Салехарді зібралася група науковців із декількох країн, щоб детальніше вивчити знахідку.

Ця шестимісячна самка загинула близько 10 тисяч років назад. Заввишки вона 130 сантиметрів і важить 50 кілограмів.

"Цей мамонт немає ніяких зовнішніх пошкоджень, якщо не рахувати відкушеного хвоста, — розповів Олексій Тихонов, заступник директора Зоологічного інституту РАН. — Якщо говорити про ступінь збереження, це найцінніша знахідка такого роду в світі".

Пізніше мамонтеня передадуть у токійський університет Джікеї. Група професора Наокі Сузуки проведе детальне дослідження тварини, зокрема — сканування томографії внутрішніх органів.

Мамонт з Ямалу знов збурив розмови про можливе клонування мамонтів у тому випадку, якщо вдасться отримати добре збережену ДНК. Це можна спробувати зробити шляхом введення ядра клітини мамонта в яйцеклітину слона, позбавлену власної ДНК, повідомляє Мембрана.

Зараз ви читаєте новину «На Ямалі знайшли найцілішого мамонта (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути