пʼятниця, 31 січня 2014 21:01

МВС просить Кабмін видати силовикам реактивні вогнемети "Джміль" - ЗМІ

МВС запропонувало внести до переліку спецзасобів, які застосовуються міліцією під час охорони громадського порядку, реактивні вогнемети російського виробництва "Джміль" та "Джміль-М". Про це свідчить проект постанови Кабміну, пише Дзеркало тижня.

Зокрема, "Джміль" та "Джміль-М" ("Шмель" та "Шмель-М") вписані у розділ переліку спецзасобів, де згадуються також ручні газові гранати і патрони з газовими гранатами. У пояснювальній записці до постанови глава МВС Віталій Захарченко зазначив, що його прийняття дозволить належним чином забезпечити виконання завдань з охорони громадського порядку, громадської безпеки і боротьби зі злочинністю. При цьому варто зазначити, що постанова підписана ще Миколою Азаровим, який подав у відставку 28 січня, а на самому документі немає точної дати.

Як зазначає видання, реактивний піхотний мобільний вогнемет "Джміль-М" узятий на озброєння військових підрозділів радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії. Він має значну дальність стрільби, велику потужність і призначений для знищення живої сили супротивника, яка розташована у різного роду спорудах, для виведення з ладу автомобільної та легкої броньованої техніки, руйнування укріплених об'єктів.

Вогнемет здатний уражати живу силу на відстані до 1,7 кілометрів, прицільна дальність стрільби - до 800 метрів. Крім термобаричних і запалювальних боєприпасів вогнемет "Джміль" може стріляти димовими зарядами, що створюють щільну завісу, засліплюючи супротивника. Як повідомлялося раніше, стали відомі подробиці дії гранат, які дозволили використовувати силовикам.

Зараз ви читаєте новину «МВС просить Кабмін видати силовикам реактивні вогнемети "Джміль" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути