Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2007 16:34

МВС Грузії не допустить безладів під час виборів президента 5 січня

МВС Грузії не допустить безладів і хвилювань під час проведення дострокових президентських виборів 5 січня 2008 року, заявив в неділю на спеціальному брифінгу глава відомства Вано Мерабішвілі.

"Ми, поліція, даємо гарантію того, що не дамо нікому можливості, незважаючи на хороше фінансування і організованість, спровокувати безлади і хвилювання в країні. Ми припинимо всі подібні дії", - сказав він.

За його словами, Грузія має намір провести вибори з дотриманням принципів демократії.

"Ми не допустимо того, щоб силові структури використовували своє службове положення на користь якого-небудь кандидата, хто б він не був", - сказав міністр.

Дострокові президентські вибори в Грузії пройдуть 5 січня 2008 року. У президентській гонці беруть участь шість кандидатів - екс-президент Михайло Саакашвілі і опозиційні кандидати Леван Гачечіладзе, Шалва Нателашвілі, Давид Гамкрелідзе, Ірина Сарішвілі і Гіоргій Маісашвілі. Сьомий зареєстрований в Центрвиборчкомі кандидат, олігарх Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі зняв свою кандидатуру.

Як очікується, письмову заяву про це Патаркацишвілі внесе до ЦВК 4 січня. Причиною для зняття кандидатури послужили матеріали генпрокуратури Грузії, де він говорить про підготовку масових безладів наступного дня після виборів, повідомляє Главред.

Зараз ви читаєте новину «МВС Грузії не допустить безладів під час виборів президента 5 січня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути