неділя, 26 жовтня 2008 18:02

МВФ назвав умови видачі кредиту Україні

Україна досягла домовленості з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо аспектів економічної програми, яка за умови схвалення Радою директорів МВФ, дасть можливість Києву отримати кредит МВФ для підтримки економічної стабільності країни в умовах світової фінансової кризи, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Так, вказується в повідомленні, надання фінансової підтримки МВФ буде залежати від "проведення низки заходів економічної політики, спрямованих на вирівнювання платіжного балансу у зв"язку зі зміною кон"юнктури на світових ринках", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, умовою надання кредиту є "збалансування бюджету та впровадження комплексних заходів щодо підтримки банківського сектора України, включаючи ухвалення законодавчих змін, які необхідно схвалити найближчим часом українським парламентом".

"Підтримка з боку МВФ відкриває шлях до прискореного співробітництва України з іншими міжнародними фінансовими організаціями та на двосторонній основі дає можливість посилити довіру приватних інвесторів і забезпечити стабільну роботу банківського сектора", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, в жовтні прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що МВФ готовий надати Україні спеціальний кредит для стабілізації фінансової системи в розмірі $ 3-14 млрд.

За даними Мінфіну України, гарантований державою борг перед МВФ на 1 вересня 2008 року становив $ 247911 млн, або 1,43% від його загальної суми.
Зараз ви читаєте новину «МВФ назвав умови видачі кредиту Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути