середа, 28 листопада 2007 08:47

Мушарраф пішов з поста головкому армії заради президентства

Президент Пакистану генерал Первез Мушарраф пішов у відставку з поста головкому пакистанської армії і передав повноваження командувача генералові Ашфаку Первезу Кіані на церемонії, яку в прямому ефірі транслювало державне телебачення. Тепер Мушарраф може зайняти пост президента на новий термін як цивільна особа. Нагадаємо, 24 листопада Виборчком Пакистану відповідно до рішення Верховного суду країни оголосив Первеза Мушаррафа переможцем на президентських виборах, що відбулися 6 жовтня. Раніше Верховний суд Пакистану відхилив останню скаргу опозиції на переобрання Мушаррафа президентом країни. Розгляд питання тривав два місяці. Тоді Верховний суд відхилив п"ять із шести петицій протесту опозиційних партій. Однією з вимог опозиції надалі залишається відміна надзвичайного положення, введеного 3 листопада.

"Я говорю "прощай!" збройним силам країни, які були для мене як сім"я, з якими я брав участь у двох війнах", – сказав Мушарраф у своїй прощальній промові.

Церемонія завершення 46-річної військової кар"єри Первеза Мушаррафа відбулась у штаб-квартирі пакистанської армії на території армійського гарнізону в місті Равалпінді, розташованому поряд зі столицею Ісламабадом.

Очікується, що в четвер Первез Мушарраф, який переміг на виборах у жовтні, складе присягу на другий п"ятирічний термін. Тепер він стане цивільним президентом.

Новим головкомом пакистанської армії став генерал Ашфак Первез Кіані, що вважається близьким соратником Мушаррафа. Кіані займав ряд важливих постів у армії, а також був главою Міжвідомчої розвідки, яка займається розвідувальною і контррозвідувальною діяльністю за кордоном і на території Пакистану, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мушарраф пішов з поста головкому армії заради президентства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути