Ексклюзиви
середа, 10 грудня 2008 13:18

Мультфільм вперше визнаний кращим серед фільмів року

Вперше за всю історію свого існування лос-анджелеська Асоціація кінокритиків визнала анімаційний фільм кращою картиною року. Головний приз дістався мультфільму студії Pixar "ВАЛЛ-І", якому вдалося перемогти в цій номінації фільм Крістофера Нолана "Темний лицар".

Кращим режисером року критики назвали Денні Бойла, що випустив фільм "Мільйонер з трущоб". Приз за головну чоловічу роль присуджений Шону Пенну, що зіграв в "Харві Мілку", в аналогічній жіночій номінації перемогла Салі Хоукінс, нагороджена за роль у фільмі "По волі випадку".

Нагороди за ролі другого плану поділили Хіт Леджер ("Темний лицар") і Пенелопа Круз ("Віки, Крістіна, Барселона"). У номінації кращий анімаційний фільм критики нагородили мультфільм "Вальс з Баширом".

Нагадаємо, що творці "ВАЛЛ-І" сподіваються, що мультфільм зможе сперечатися за "Оскар" в номінації "кращий фільм року", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм вперше визнаний кращим серед фільмів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути