пʼятниця, 03 грудня 2021 08:18

Можливого розкрадача землі в Одесі не подали в розшук "Інтерполу"

Можливого розкрадача землі в Одесі не подали в розшук "Інтерполу"
Національне антикорупційне бюро нібито раніше оголосило в міжнародний розшук одеського бізнесмена Галантерника у справі про розкрадання громадської землі в Одесі / wanted.mvs.gov.ua

У Національному антикорупційному Бюро України повідомили, що бізнесмен Володимир Галантерник, який живе за межами України, нібито перебуває в міжнародному розшуку. Однак цю інформацію спростовує його адвокат Ольга Просянюк.

За словами адвоката, щодо Галантерника винесли постанову про міжнародний розшук. Але це ще не означає, що він перебуває в розшуку. В базі "Інтерполу" його немає, каже адвокат. Про це пише "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдера Галантерника оголосили в міжнародний розшук

"Жодних повідомлень, повісток чи інших процесуальних документів на його офіційну адресу не надходило. Відповідно, жодних правових підстав для оголошення у розшук немає. На сьогодні клієнт не перебуває в міжнародному розшуку: не значиться в базі "Інтерполу", по ньому немає відповідної червоної картки, а дії правоохоронців щодо такого оголошення в Україні оскаржуються в установленому порядку", - пояснила адвокат.

Сторона звинувачення клопоче обрати запобіжний захід Галантернику - заочний арешт, з чим не згодний захист. Адвокат наполягає, що її клієнту досі не вручили підозру, а всі повістки детективів не знайшли адресата, бо їх відправили за некоректними адресами в Одесі, де бізнесмен не живе з 2017 року. Крім того, за її словами, не було правових підстав оголошувати його в розшук, бо він сам дав слідству інформацію про місцезнаходження. Спеціальна антикорупційна прокуратура туди писала і отримувала відповіді, що підтверджує актуальність адреси. Але підозри туди не надходили.

Підозрюваного у створенні злочинної організації в Одесі Галантерника заочно арештували. Рішення ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник, повідомив раніше "Центр протидії корупції".

Зараз ви читаєте новину «Можливого розкрадача землі в Одесі не подали в розшук "Інтерполу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути