четвер, 04 березня 2021 11:15

МОЗ засекретило дані про ціни на Covid-вакцину

МОЗ засекретило дані про ціни на Covid-вакцину
Із такими умовами погоджуються усі уряди, що централізовано закуповують вакцини. Фото: pixabay.com

Міністерство охорони здоров'я засекретило дані про ціни та постачальників Covid-вакцин, оскільки розголошення такої інформації може призвести до штрафів та розриву контрактів із виробником.

Це обумовлено положеннями угоди між МОЗ і міжнародною організацією з закупівлі вакцин Crown agents, заявила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова, передає "Українська правда".

"Оці жорсткі вимоги щодо конфіденційності зовсім не є примхою міністерства. Вони ініційовані саме виробниками вакцини", — сказала вона.

За словами чиновниці, у наказі міністерства від 19 лютого, що розподілив вакцини по регіонах, міститься вимога забезпечити "нерозголошення будь-якої інформації щодо виробників або постачальників, а також цін на вакцини проти гострої респіраторної хвороби Covid-19". Вимога стосується керівників підрозділів МОЗ. З такими умовами погоджуються всі уряди, що централізовано закуповують вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна купуватиме вакцину від Covid-19 дорожче, ніж деякі інші країни

За останню добу в Україні виявили 10 057 нових хворих на коронавірус. З них дітей – 611, медпрацівників – 388. Загалом від початку епідемії коронавірус підхопили 1 374 762 українці. Померли 26 591 пацієнт, з них 194 за останню добу. Одужали - 1 186 873, за останню добу 4837.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ засекретило дані про ціни на Covid-вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути