Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 13:50

Мовне питання хвилює не українців, а політиків (соцопитування)

Зростання цін, корупція у вищих ешелонах влади, необгрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги найбільше турбують виборців. Такі результати опитування, проведеного українським представництвом Міжнародного фонду Transition Democracyfund, обнародувані сьогодні на прес-конференції в Києві представником місії TDF в Україні Костянтином Коржем.

За його словами, першочергового рішення, на думку опитаних, вимагає проблема зростання цін (за це висловилося 68,7% респондентів), корупція у вищих ешелонах влади (49,4%), необгрунтоване підвищення тарифів на ЖКП (48,2%).

Коментуючи такі результати, Корж повідомив, що практично кожен другий з опитаних висловив занепокоєння зростанням тарифів на ЖКП. 42% занепокоєні байдужістю влади до думки простих громадян, і 1/3 респондентів від загальної кількості опитаних вважає, що влада сьогодні не може забезпечити умови, завдяки яким працювали б і виконувалися закони.

Також, повідомив Корж, на думку опитаних, актуальною проблемою для України залишається проблема працевлаштування - про це заявили 40% громадян, які взяли участь в опитуванні. Про недоступність і низьку якість медобслуговування заявили 29,5% опитаних; про посилення розшарування суспільства на багатих і бідних – 21,9%. Поширенням наркоманії і алкоголізму занепокоєні 27,1% респондентів, відсутністю реального соціального захисту пенсіонерів, малозабезпечених і багатодітних сімей – 26,2%. Крім того, незадовільну екологічну ситуацію назвали проблемою 18,8% опитаних громадян; витіснення російської мови і культури - 16,6%, у той же час 11,9% респондентів вважають слабкими позиції української мови і культури. Несприятливі умови для розвитку бізнесу турбують 8,4% опитаних громадян.

Дослідження проводилися з 3 по 5 вересня 2007 року методом вуличного опитування в обласних центрах, райцентрах і малих містах України.

В опитуванні взяли участь 3600 респондентів, статистична похибка не перевищує 3,1%. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мовне питання хвилює не українців, а політиків (соцопитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути