Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 15:12

Motorola розпадеться надвоє наступного року

Motorola розділиться на дві компанії в 2009 році. Таке рішення викликане тиском інвестора Карла Айкана, що хоче позбавитися від збиткового виробництва мобільних телефонів.

Одна з компаній, створених після розділення, займеться власне виготовленням стільникових апаратів, тоді як друга зосередиться на продажі мережевого устаткування, установок для кабельного телебачення і радіостанцій. Ці підрозділи, на відміну від основної спеціалізації Motorola, є прибутковими і швидкорослими.

Об"єм продажів Motorola стабільно падав протягом останнього року. Компанія поступилася значною частиною своєї частки на ринку стільникових телефонів своїм прямим конкурентам. У 2007 році компанія опустилася за об"ємом продажів з другого на третє місце на ринку, пропустивши вперед Samsung, а в поточному році її повинна обігнати Sony-Еricsson.

24 березня Карл Айкан подав до суду на компанію, вимагаючи прискорити ухвалення рішення про виділення підрозділу по виробництву стільникових телефонів в окреме підприємство. Крім того, він зажадав інформації про полягання справ в структурі, включаючи дані про призначення топ-менеджерів, повідомляє Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Motorola розпадеться надвоє наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути