четвер, 05 квітня 2007 08:34

Москвичі судяться з "Макдональдс" за двері

У середу Тверський суд Москви приступив до розгляду позову товариства захисту прав споживачів "Суспільний контроль" до мережі ресторанів швидкого харчування "Макдональдс" з вимогою визнати виносну торгівлю ресторанів такою, що не відповідає вимогам безпеки споживачів, і усунути порушення, передає агентство.

У ході засідання допитали свідка, який перекинув на себе тацю при виході з "Макдональдса", через те що двері виявились надто тугими. Як повідомив адвокат, який представляє інтереси товариства, Петро Домбровицький, слухання відклали до 20 квітня через низку клопотань сторін.

За словами адвоката, позов подали з метою примусити компанію "Усунути в усіх ресторанах мережі потенційно небезпечні порушення технологій. А саме: замінити вхідні двері розпашного типу автоматично розсувними і доповнити літні веранди вікном роздачі продукції".

У обґрунтуванні позову приводяться висновки експертиз, проведених у справі москвички Ольги Кузнецової. Виходячи з ресторану в підмосковних Химках 5 травня 2004 року, вона не справилася з тугими дверима і перекинула гарячу каву, отримавши опіки першого і другого ступеня. Спочатку Кузнецова мала намір стягнути з компанії 900 тисяч рублів, проте потім погодилася на позасудове врегулювання та компенсацію у розмірі 125 тисяч рублів.

Згідно експертного висновку ЗАТ "Регіональне агентство експертизи" і ЗАТ "Незалежна експертна компанія "Мосекспертиза" при здійсненні своєї діяльності відповідач допускає ряд серйозних порушень, що призводять до порушення прав споживачів.

У зв"язку з цим позивачі попросили суд визнати дії "Макдональдса" з надання послуг виносної торгівлі при існуючих технічних характеристиках дверей протиправними і такими, що представляють потенційну небезпеку заподіяння шкоди здоров"ю і майну відносно невизначеного круга споживачів. Заявники також просять зобов"язати відповідача припинити порушення, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Москвичі судяться з "Макдональдс" за двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути