понеділок, 20 серпня 2007 12:11

Московський патріархат не молитиметься за незалежність України

Українська Православна Церква Московського патріархату цього року повністю відмовляється від участі в офіційних заходах на День незалежності України, в рамках яких 24 серпня в Софійському соборі пройде молебень за участю представників Греко-католицької церкви і Української Православної Церкви Київського патріархату.

Нагадаємо, що після перемоги Помаранчевої революції в День незалежності України перші особи країни беруть участь в молебні, який проходить в Софійському соборі в Києві за участю представників різних конфесій.

В минулі роки предстоятель УПЦ МП митрополит Київський Володимир відмовлявся брати участь в заходах в Софійському соборі, мотивуючи це тим, що влада запрошує туди керівника Київського патріархату Філарета. Проте, УПЦ МП традиційно присилала в Софійській собор свого представника - керівника справами УПЦ МП архієпископа Митрофана.

Проте, як повідомив архієпископ Митрофан, цього року ні він, ні який-небудь інший представник УПЦ МП в Софійському соборі не будуть присутніми. "У нас є рішення Синоду, що ми не беремо участь в цих "молебнях" так званих", - пояснив він.

"Ми служитимемо в наших храмах. Раніше рішення Синоду не було, а тому ми присилали своїх представників, а цього року нікого не буде", - додав архієпископ Митрофан, повідомляє Новий Регіон.
Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат не молитиметься за незалежність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути