Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2015 13:08

Москаль просить втихомирити "айдарівців", які безчинствують на Луганщині

Москаль просить втихомирити "айдарівців", які безчинствують на Луганщині
Фото: twitter.com

Луганський губернатор Геннадій Москаль звернувся до міністра оборони, начальника Генштабу, глави МВС та генпрокурора зі скаргою на поведінку представників батальйону "Айдар" на Луганщині.

Про йдеться у повідомленні на його сайті.

"Вкотре змушений звернутись до вас із приводу безчинств військовослужбовців в/ч В 2950 "Айдар", котрі продовжують скоювати злочини на території Луганщини", – заявив він.

Москаль навів декілька прикладів безчинств "айдарівців" за останній час.

За його словами, 1 березня о 23 годині у Лисичанську п'ятеро військових "Айдару", озброєні автоматами Калашникова, вступили в конфлікт із бійцями батальйону "Тернопіль" і почали в центрі міста стрілянину з автоматичної зброї.

Також 16 березня три п'яні бійці батальйону вибили двері й проникли в квартиру мешканця Лисичанська, який був вдома разом із дружиною і сином.

"Військові вдарили господаря автоматом по голові й завдали численних тілесних ушкоджень, після чого вийшли на вулицю й відкрили вогонь із вогнепальної зброї, який тривав майже 10 хвилин. Їхні дії спричинили паніку серед місцевого населення", – стверджує Москаль.

Крім того, за його словами, 29 березня о 20 годині "айдарівці" обстріляли з автомата шини автомобіля, у якому перебували міліціонери у селищі Петрівка Станично-Луганського району.

"Ці та інші схожі факти свідчать, що військовослужбовці "Айдару" поводяться не як представники бойового підрозділу, що підпорядковується Міністерству оборони України, а як озброєні автоматичною зброєю дебошири, грабіжники чи розбійники. Вони фактично відкрили другий фронт на мирних територіях, де не ведуться бойові дії", – заявив губернатор.

Москаль попросив вжити щодо бійців рішучих і жорстких заходів.

Зараз ви читаєте новину «Москаль просить втихомирити "айдарівців", які безчинствують на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути