Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 08:05

Морози і сніг: яку погоду очікувати в останню п'ятницю зими

 
22 лютого в Україні очікується похолодання і сніг. На дорогах більшості областей буде ожеледиця. Про це розповіли синоптики Українського гідрометцентру

Сила вітру переважно складе від 7 до 12 м/с. У західних і південних регіонах місцями будуть пориви 15-20 м/с. Очікується хуртовина. Напрямок вітру - північний.

На Заході і Півдні, в Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській і Донецькій областях йтиме сніг. В районі Закарпаття, Прикарпаття і в Одеській області місцями снігопади "розбавлять" дощі. У Карпатах сніг буде сильний. На решті території істотні опади не передбачаються.

Температура повітря знизиться - в нічний час буде від -4 до -9°C, причому в північній частині Лівобережжя буде мороз до -14°C. Вдень стовпчики термометрів будуть варіюватися між показниками -7 ...- 2°C.

На Закарпатті, Прикарпатті, Одещині та Миколаївщині протягом доби температура повітря складе від -3 до + 2°C.

У Криму вдень буде сонячно, а вночі - без опадів. Температура повітря коливатиметься в межах + 2 ... + 7°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах зацвіли перші крокуси: фото

Після 22 лютого продовжиться ускладнення погодних умов. Так, по неділю включно в західних і південних регіонах, а також у Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській та Донецькій області буде падати помірний сніг, в Карпатах снігопад буде значний.

23-24 лютого температура повітря в нічний час складе від -12 до -6°C, вдень очікується -7°C. У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській областях вночі стовпчики термометрів коливатимуться в межах -18 ... -12°C, вдень буде від -10 до -5°C.

Цього року 4-річна бабачиха Маруся прокинулась рано, поводилась активно і багато свистіла. Директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович зазначив, що це є ознакою ранньої і теплої весни.

Зараз ви читаєте новину «Морози і сніг: яку погоду очікувати в останню п'ятницю зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути