четвер, 16 серпня 2007 16:33

Мороз радить Януковичу не поспішати із скасування депутатської недоторканності

Голова Верховної Ради п"ятого скликання, лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що для реалізації пропозиції прем"єр-міністра Віктора Януковича зі скасування пільг і недоторканності чиновників не потрібно проводити позачергову сесію парламенту.

"Це необов"язково робити на позачерговій, це можна зробити на черговій сесії, що має розпочатися 4 вересня", - заявив Мороз на прес-конференції в Житомирі у четвер.

Водночас Мороз зазначив, що він зустрічався з Януковичем після зробленої ним заяви, але не обговорював із ним конкретну дату проведення сесії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо депутати увійдуть до сесійної зали і їх буде більше 300, сесія повинна працювати - це безперечно", - заявив спікер, відзначивши, що "дуже багато депутатів і з "Нашої України", і з БЮТ готові увійти в сесійну залу для того, щоб взяти участь у розгляді тих питань, що важливі для України".

Мороз критично оцінив формат заяви, зробленої Януковичем на тему скасування пільг, відзначивши, що законопроект, що передбачає скасування депутатської недоторканності й інших пільг народних депутатів, уже зареєстрований у Верховній Раді.

"Це не його (Януковича) спонтанна ініціатива, тому що за таку пропозицію, такий проект підписалися 162 народних депутати, у тому числі більшість представників Партії регіонів, і він, безперечно, про це знає", - наголосив лідер Соцпартії.

Зараз ви читаєте новину «Мороз радить Януковичу не поспішати із скасування депутатської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути