Ексклюзиви
неділя, 12 серпня 2007 11:17

Мороз назвав телевиступ Ющенка "дешевинкою"

Голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз стверджує, що заява Президента Віктора Ющенка щодо депутатських пільг базується на відвертих інсинуаціях і спрямована на свідому дискредитацію парламенту.

Про це Мороз заявив, коментуючи враження від останнього телезвернення президента, виголошеного 9 серпня.

"Прикро, що Президент країни свідомо вдається до дискредитації парламенту. Прикро, що послуговується при тому напівправдою і відвертими інсинуаціями. Ще прикріше, що вдається до дешевої демагогії, фактично ведучи незаконну агітацію на боці однієї політичної сили", - сказав Мороз.

Говорячи про порушену Президентом проблему недоторканності народних депутатів, О.МОРОЗ зазначив, що за ініціативою соціалістів у парламенті давно зареєстровано проект змін до Конституції України, в якому статус депутата, його імунітет приводяться у відповідність до європейських стандартів, суттєво обмежуються депутатські пільги. "Його треба проголосувати, всього-лише, і не треба демонстративно присягатись, вивішувати тисячі біг-бордів, збирати мільйони підписів... Це все лицедійство. І творять його ті, хто ніколи не виступав з подібною ініціативою в парламенті, хто, в т.ч. будучи Президентом, мав би не лукавити, а подати до парламенту проект відповідного закону, передбачивши в ньому, до речі, обмеження імунітету для Президента, тисяч і тисяч суддів, прокурорів і т.д.", - наголосив Мороз.

На його думку, виступ Президента в цій частині розрахований на простака. "Це дешевинка", - додав він.

Такою ж "дешевинкою" голова ВР V скликання назвав агітацію Ющенка за скасування пільг. "Що це слід робити - сумніву не викликає. Але ж ми вже розглядали в парламенті це питання. Чиїх голосів не вистачило для результативного голосування? "Нашої України", третина їх не голосували, кількох членів БЮТ. У сумі - 32 голоси разом із 215-ма голосами депутатів "за" (комуністи і соціалісти - одностайно) були б достатніми, щоб зараз не займатися балачками", - зазначив Мороз у коментарі, передає прес-служба Верховної Ради.
Зараз ви читаєте новину «Мороз назвав телевиступ Ющенка "дешевинкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути