Ексклюзиви
середа, 10 грудня 2008 11:20

Монако вирішило не розширювати свою територію

Середземноморське князівство Монако у зв"язку з фінансовою кризою відклало амбітний проект із розширення своєї території за рахунок будівництва в морі штучного півострова.

Як заявив в зв"язку з цим князь Монако, Альбер II, в ситуації, що склалася, запускати таке масштабне будівництво було б безвідповідальним кроком.

Вартість штучного півострова розміром 20 футбольних полів, за попередніми оцінками, повинна скласти від п"яти до десяти мільярдів доларів.

З його появою територія князівства Монако, що становить близько двох квадратних кілометрів, збільшилася б на п"ять відсотків. Будівництво планувалося розпочати в 2011 році.

Влада Монако провела конкурс на кращий проект півострова, фіналістами якого виявилися відомі архітектори Норманн Фостер та Деніел Лібескінд. Очікувалося, що остаточний варіант буде затверджений в лютому 2009 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Монако вирішило не розширювати свою територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути