Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 19:23

Молдова попросила допомоги у зв"язку з повінню

Молдова звернулася до міжнародної спільноти з проханням надати їй термінову гуманітарну допомогу для ліквідації наслідків повені.

Як повідомили в уряді Молдови, з відповідним закликом до міжнародних партнерів, а також господарюючим суб"єктів і громадян республіки виступила сьогодні прем`єр-міністр країни Зінаїда Гречана. Вона зазначила, що збитки від стихії ще не оцінені, але обчислюються десятками мільйонів доларів. Оцінка загального збитку від стихії буде зроблена після того, як вода зійде з території постраждалих від повені населених пунктів і сільгоспземель. Нині всі сили влади кинуті на евакуацію людей із зон лиха і забезпечення їх усім необхідним - харчуванням, житлом тощо.

Як зазначила З.Гречана, за останніми уточненими даними, в результаті паводку на річках Дністер і Прут затоплено 552 житлових будинки, зруйновано 65 будинків, евакуйовано більше 4 тис. осіб. Затоплено 170 присадибних ділянок, 75 баз відпочинку.

Надзвичайна ситуація в Молдові виникла в районах, розташованих поблизу Дністра й Прута, у зв"язку з паводком, що виник після зливових дощів, що пройшли в останні дні над Україною, Румунією і північною частиною Молдови, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Молдова попросила допомоги у зв"язку з повінню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути