Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 16:16

Могильов хоче зпихнути дільничних на місцеві бюджети

Могильов хоче зпихнути дільничних на місцеві бюджети

Дільничні інспектори міліції, патрульно-постова служба можуть бути переведені з центрального на місцеве фінансування. Про це йшлося сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ України на зустрічі глави МВС Анатолія Могильова з керівництвом обласних державних адміністрацій, на якій обговорювалися перспективи створення органами місцевого самоврядування місцевої міліції.

Могильов зазначив, що можливість створення місцевої міліції обговорюється давно, і це питання свого часу було навіть врегульовано, але у зв'язку з відсутністю достатніх коштів у місцевих бюджетах було відмінено. "Сьогодні, відповідно до нового Бюджетного кодексу, органи місцевого самоврядування мають можливість за певних умов фінансувати діяльність органів внутрішніх справ", - додав глава МВС, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, у бюджетах практично всіх областей передбачаються гроші на програми, пов'язані з охороною громадського порядку. "От за рахунок цих грошей ми і будемо утримувати додаткову чисельність працівників міліції, яка могла б забезпечити охорону громадського порядку", - підкреслив він.

Так, Могильов наголосив, що особливої уваги з боку місцевої влади вимагають служби, найбільш наближені до населення, насамперед, це дільничні інспектори міліції, міліціонери патрульної служби. На думку глави МВС, необхідно знайти симбіоз фінансування за рахунок місцевих бюджетів і за рахунок держбюджету, щоб створити найефективнішу роботу цих підрозділів.

Могильов пояснив, що оперативні підрозділи й надалі перебуватимуть на держзабезпеченні.

Глава МВС вважає неприпустимим, що за останні роки патрульно-постова служба зменшилася з 27 до 14 тисяч співробітників. У той же час, він акцентував, що зі створенням місцевої міліції загальна чисельність співробітників збільшена не буде. "Чисельність міліції не зростатиме однозначно, вона буде скорочуватися. Чисельність буде перерозподілятися зверху вниз. Ми повинні хоча б ППС довести до тих 27 тисяч, які були. Це ненормально, коли у нас 20% сержантів, а 80% офіцерів. З моєї точки зору повинно бути навпаки", - зазначив він.

Міністр також зазначив, що за підсумками наради з губернаторами будуть напрацьовані необхідні законодавчі зміни.?

Нагадаємо, 23 грудня Конституційний суд заборонив інспекторам ДАІ штрафувати порушників ПДР  без складання протоколу і на підставі даних автоматичної фіксації швидкості камерами.

Раніше Могильов зазначив, що більшу частину бюджету МВС "з'їдять" компенсації звільненим.

Зараз ви читаєте новину «Могильов хоче зпихнути дільничних на місцеві бюджети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути