вівторок, 19 лютого 2008 10:44

Мобільні телефони на 50% підвищують ризик розвитку раку слинних залоз

Учені з Тель-Авівського університету під орудою провідного епідеміолога Сіґала Садецкі (Sіegal Sadetzkі) завдяки дослідженню з"ясували, що постійне користування мобільним телефоном підвищує на 50% ризик розвитку злоякісних пухлин слинних залоз.

На думку вченого, надто ризикують захворіти раком ті користувачі мобільних телефонів, що мешкають у сільській і віддаленій місцевості. Це зумовлено тим, що вони мусять користуватися потужнішими пристроями, які мають більше випромінювання, ніж ті, якими користуються мешканці великих міст.

Суперечки про шкідливість випромінювання мобільного телефону для здоров"я людини точаться вже давно. Приміром, шведські вчені з Університету Оребро повідомляли раніше про те, що використання мобільного телефону протягом десяти й більше років суттєво збільшує ризик пухлин головного мозку - гліоми й невріноми слухового нерва.

З іншого боку, багато досліджень свідчать останніх років засвідчують, що ніякого підвищеного ризику захворіти на рак для користувачів мобільного зв"язку немає, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мобільні телефони на 50% підвищують ризик розвитку раку слинних залоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути