Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 08:50

Мобілка робить життя ризикованішим

Мобільний телефон робить життя молоді ризикованішим. Такого висновку дійшли дослідники з Університету Огайо, Університету Темпл і Бруклінського Політехнічного Університету.

В рамках дослідження, яке проводилося в 2001-2002 роках, було опитано понад 300 студентів. Як виявилось, 40% з них постійно гуляють в темний час доби в місцях, куди без телефону в сумочці або на поясі вони ніколи не пішли б.

Три чверті студентів заявили, що наявність мобільного телефону додає їм упевненості й відчуття безпеки. При цьому жінки набагато частіше піддають себе непотрібному ризику, ніж чоловіки.

Автори дослідження вважають, що це відчуття помилкове. Володіння телефоном, за допомогою якого можна швидко звернутися по допомогу, провокує молодих людей звертати менше уваги на те, що відбувається навколо них.

Ризик молодим людям виходить зовсім не тільки від злочинців і хуліганів. Так, 48% власників телефонів постійно переходять дорогу в недозволеному місці перед машинами, що наближаються; серед студентів, які телефонів не мають, подібна поведінка притаманна лише 28%.

Автори дослідження підкреслюють, що нині лише 14% американських студентів не мають мобільних телефонів - на момент проведення дослідження таких було 38%, повідомляє Washington ProFile.
Зараз ви читаєте новину «Мобілка робить життя ризикованішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути