четвер, 07 червня 2007 17:26

МНС припинило будівництво торгово-розважального комплексу біля НСК "Олімпійський"

Головне управління МНС в Києві прийняло рішення припинити будівництво торгово-ділового комплексу по вулиці Велика Васильківська, 53-55 і житло-офісного комплексу на перетині вулиць Шота Руставелі й Жилянської. Про це сказано в повідомленні, розміщеному на сайті ГУ МНС у Києві.

За повідомленням, МНС стурбоване фактом грубих порушень норм і правил пожежної безпеки при реконструкції площі перед НСК "Олімпійський", яку здійснює ТОВ "Юджин".

Таке ж рішення раніше прийняли органи державного пожежного нагляду за результатами перевірки дотримання норм пожежної безпеки при будівництві зазначених будинків.

Перевірка органів державного пожежного нагляду встановила, що робоча документація на будівництво об"єкту не пройшла експертизу в органах державного пожежного нагляду з позитивним результатом.

Також не відкориговано проектну документацію згідно з погодженою відповідними міністерствами, у тому числі МНС, схемою евакуації вболівальників із НСК "Олімпійський".

Перевірка також установила, що забудовник не надав розрахунки з визначення можливого впливу постійних навантажень від будов на підземні конструкції станції метро "Республіканський стадіон".

Крім того, не було надано розрахунки щодо недопущення виникнення деформацій основи будівлі Київського академічного театру оперети по вулиці Велика Васильківська, 53/3 від навантажень запропонованого об"єкту ТОВ "Юджин".

У повідомленні вказується, що під загрозою може опинитися станція метрополітену, а також Київський академічний театр оперети.

"Таким чином, під час експлуатації зазначених об"єктів виникає загроза життю й здоров"ю людей у разі виникнення надзвичайної ситуації", - зазначається в повідомленні.

У грудні 2006 року Генеральна прокуратура звернулася до Господарського суду Києва із проханням заборонити будівництво біля НСК "Олімпійський".

У листопаді 2006 року комітет Верховної Ради з молоді й спорту й Київська міська державна адміністрація створили робочу групу для улагоджування ситуації навколо будівництва біля НСК "Олімпійський"

Планувалося, що група залучить фахівців місцевої влади з питань містобудування й архітектури для пошуку компромісу між забудовниками території біля НСК "Олімпійський" (компанія "Юджин") і вимогами УЄФА щодо проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «МНС припинило будівництво торгово-розважального комплексу біля НСК "Олімпійський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути