неділя, 18 січня 2009 10:19

Митрополит Володимир відмовився бути кандидатом в патріархи

Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) відмовився бути кандидатом на Московський патріарший престол, повідомляє сайт Української православної церкви.

Місяць тому епископат Української православної церкви висловив готовність підтримати кандидатуру митрополита Володимира під час голосування на Помісному Соборі при обранні нового патріарха.

У Московському патріархаті, проте, тоді розцінили як не цілком коректні спроби дострокового висунення кандидатів, вказавши на те, що імена кандидатів на патріаршество повинен визначити Архієрейський Собор, який відкриється в Москві 25 січня.

"Сьогодні багато ведеться розмов про те, хто незабаром займе вдовуючий патріарший престол. Серед можливих кандидатів кажуть і про мене, побачивши в мені наступника Святійшого патріарха Алексія", - сказав зі свого боку митрополит Володимир на нараді делегатів майбутнього Помісного Собору, яка пройшла в ці вихідні у Києві.

"Щиро вдячний за таку високу честь, але бажаю з"явитися перед Богом 121-м митрополитом Київським. Шістнадцятим патріархом Московським і всієї Русі нехай буде той, на кого вкаже Бог і ваш вибір", - заявив митрополит, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир відмовився бути кандидатом в патріархи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути