четвер, 16 жовтня 2014 10:09

Миргородський завод "Аква Інвест Груп" захопили псевдо-айдарівці

Миргородський завод "Аква Інвест Груп" захопили псевдо-айдарівці

До заводу промислових товарів "Калинка" у райцентрі Миргород Полтавської області увірвались озброєні чоловіки. Представились бійцями батальйону "Айдар.02", побили директора, не впускають працівників.

Приватне акціонерне товариство "Калинка" належить компанії "Аква Інвест Груп". Виготовляє мінеральну воду "Миргородська-2", киселі й сухі напої марки "Райський сад", безалкогольні напої, гірчицю, майонез, хрін, оцет.

- Проти нас почались рейдерські атаки, - упевнений Олександр Ногачевський, директор компанії "Аква Інвест Груп", голова наглядової ради "Калинки", кандидат в народні депутати від ВПО "Україна - Єдина Країна" (№ 16). - Все почалось 4 роки тому. Ми хотіли отримати інвестиції, подали заявку на участь у державній програмі "Якісна вода". Тільки у 2013 року наш проект схвалили у Національному агентстві інвестицій. Однак голова агентства Владислав Каськів поставив умову — ми працюватимемо не напряму, а через компанію-посередника "Борисфен". Ця компанія має стати нашим співзасновником. Ми порадились з партнерами і погодились. Проект, розрахований на 10 років, запрацював.

12 березня 2014 року Владислава Каськіва звільнили. Правоохоронці почали перевіряти його роботу на посаді. У травні на допит викликали одного з членів наглядової ради. Слідчий запевнив, що на "Аква Інвест Груп" зайшли 620 мільйонів гривень державного кошту.

- Ми були у шоці. Ми нічого не отримали, - каже Олександр Ногачевський, - 26 травня я зустрівся з Каськівим. Він назвав це тимчасовими проблемами, і запевнив, що все вирішиться. Каськів сказав, що його впливові "хазяєва" все владнають. Я відповів, що віддам міліції усю документацію, розрахунки, технічні дані. Каськів пригрозив, щоб не думав воювати  з ним та з його могутніми "крышами". Після цього проти мене відкрили кілька кримінальних проваджень. 25 вересня водночас на наші підприємства, офіси, мою квартиру, сестри, племінників, мами, покійної тещі, приїхало 200 людей у масках, з автоматами. Почали проводити обшуки. Після них на завод у Миргороді увірвались озброєні люди з "Айдару 02". Вони викрали охоронця, побили директора. Я спілкувався з їх керівником. Знаєте, як він пояснив свої дії? -"Ми їхали на ротацію з зони бойових дій і побачили на заводі сепаратистів". Абсурд. Ми офіційно заявляємо, наші підприємства хочуть забрати наші колишні партнери, що не виконали своїх зобов'язань. Завод стоїть, всі контракти і поставки зупинились, ми не можемо платити податків. Все ми фіксуємо заявами в міліцію. Готові показати всі документи, надати всю інформацію по справі, звертатися до багатьох інстанцій, в тому числі міжнародних.

Представник добровольчого батальйону "Айдар", однопартієць Олександр Золотухін пообіцяв розібратись з людьми, які представляються іменем батальйону та захопили підприємство.

Зараз ви читаєте новину «Миргородський завод "Аква Інвест Груп" захопили псевдо-айдарівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути