пʼятниця, 18 січня 2008 12:55

Мінського журналіста засудили за карикатури на пророка Мухаммеда

Міський суд Мінська засудив Олександра Сдвіжкова - колишнього випускаючого редактора газети "Згода" - до трьох років колонії за публікацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Журналіст був засуджений за статтею про розпалювання релігійної ворожнечі. Після оголошення вироку він заявив: "З нами Бог і хресна сила!"

Як повідомлялося раніше, в лютому 2006 року білоруський Комітет державної безпеки порушив кримінальну справу в зв"язку з публікацією в газеті "Згода" статті "Політичний креатив". Власті вирішили, що карикатури на пророка Мухаммеда з данської газети Jyllands-Posten, які були використані в статті, розпалюють релігійну ворожнечу.

Пізніше президент республіки Олександр Лукашенко заявив, що "Згода" буде закрита, а винні в цій публікації сядуть у в"язницю. Появу цієї статті він назвав "провокацією проти держави".

Лукашенко додав, що до публікації скандальних карикатур причетний його суперник на майбутніх президентських виборах - лідер Білоруської соціал-демократичної партії (БСДП) Олександр Козулін. Це твердження ґрунтувалося на тому, що "Згоду" видавав один з активістів БСДП Олексій Король.

Газета була закрита вже в середині березня 2006 року, при цьому кримінальне переслідування її колишнього редактора не припинилося. В кінці 2007 року він був арештований і відтоді знаходиться під вартою. Судовий процес у цій справі проходив у закритому режимі, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Мінського журналіста засудили за карикатури на пророка Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути