Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2007 17:04

Мінохоронздоров"я використало 32,2 млн.грн з порушенням законодавства

Міністерство охорони здоров"я України в 2006 році і I півріччі 2007 року з порушенням чинного законодавства і неефективно використовувало кошти державного бюджету в сумі 32,3 млн.грн. або 18,3% від загальних об"ємів фінансування, повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Колегія Рахункової палати за наслідками проведеного аудиту використання засобів держбюджету, виділених Мінохоронздоров"я в 2006 році і в I півріччі 2007 року на санаторне лікування (окрім лікування туберкульозу), зробила висновок, що Мінохоронздоров"я "практично усунулося від організації і координації надання спеціалізованої допомоги дітям в санаторних установах державної і комунальної власності".

Зокрема, Рахункова палата інформує, що 6 років не створюється Державний департамент з питань діяльності курортів, не виконується наказ щодо моніторингу діяльності курортів.

"Більше 6 років МОЗ "працює" над створенням Державного кадастру природних лікувальних ресурсів, більше 3 років - над Державною програмою розвитку санаторно-курортної галузі і більше 5 років - над стандартами санаторного лікування дітей", - йдеться в повідомленні.

В цілому, за останні роки скасовані 324 лікувальних місця, 130 місць в установах закрито на капітальний ремонт, який не проводиться більше трьох років. А це означає, що 6 тис. дітей щорічно не мають можливості лікуватися, інформує Рахункова палата.

Про результати аудиту Рахункова палата проінформувала президента України, голову Верховної Ради і Кабінет міністрів. Висновок Рахункової палати з пропозиціями по усуненню виявлених порушень направлене Мінохоронздоров"я, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Мінохоронздоров"я використало 32,2 млн.грн з порушенням законодавства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути