четвер, 28 серпня 2008 09:10

Міноборони: Вибухи снарядів на Харківщині не такі, як у Новобогданівці

В. о. першого заступника міністра оборони України Володимир Іващенко в ситуації з пожежею на об`єктах 61-го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України просить не проводити аналогії з вибухами на складах під с. Новобогданівка в Запорізькій області за ступенем небезпеки вибухів.

Про це він повідомив журналістам після екстреного засідання урядової комісії з надзвичайних ситуацій.

"На щастя, на цьому арсеналі не зберігалися боєприпаси, подібні до тих, що в Новобогданівці. Я маю на увазі, що тут не зберігалися боєприпаси ні до "Граду", ні до "Смерча", ні до "Урагану". Там немає боєприпасів, які можуть розлітатися на великі відстані", - заявив Іващенко.

Представник Міноборони пояснив можливість відселення людей з 5-кілометрової зони: "Обрано радіус можливої евакуації людей в зоні 5 км, тому що в центрі цього арсеналу, на його технічній території, знаходяться на зберіганні протитанкові керовані ракети, хоча вони і знаходяться в оснащених сховищах. При найгіршому розвитку ситуації ці снаряди зможуть відлетіти на 5 км", - сказав Іващенко. Але при цьому він додав, що ці сховища – на значній відстані від епіцентру пожежі, яка вже локалізована.

Іващенко повідомив, що в даний час пошкоджений один з двох протипожежних танків. "Після відновлення він повернеться. І ще 4 протипожежних танка будуть доставлені до місця пожежі. О п`ятій ранку вони будуть на місці події", - сказав в. о. першого заступника міністра оборони України.

Пожежа і вибухи снарядів на складах боєприпасів 275-ї артилерійської бази під Новобогданівкою Запорізької області відбувалися за останні чотири роки тричі: у травні 2004 року, липні 2005 року і в серпні 2006 року. В результаті НП загинуло 5 чоловік, поранення різних ступенів одержали більш як 10, пше УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони: Вибухи снарядів на Харківщині не такі, як у Новобогданівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути