субота, 12 квітня 2008 16:25

Міністром оборони Іспанії вперше стала вагітна жінка

Міністром оборони Іспанії вперше в історії країни стала жінка - 37-річний юрист Карме Чакон. Про це повідомив в суботу глава сформованого кабінету, соціаліст Хосе Луїс Родрігес Сапатеро.

Лідер Іспанської соціалістичної робочої партії (ІСРП) Родрігес Сапатеро, який у п"ятницю був затверджений парламентом на посту прем"єр-міністра, а в суботу з ранку прийняв присягу на вірність Конституції у присутності глави держави короля Хуана Карлоса Першого, оповістив склад нового кабінету в урядовій резиденції Монклоа.

Призначення Чакон, яка в минулому кабінеті була міністром житла, на пост військового міністра стало для багатьох несподіванкою. Тим паче, що вона знаходиться на сьомому місяці вагітності.

У новому складі зберегли свої портфелі перший замголови уряду Марія Тереса Фернандес де ла Вега і другий замголови - міністр економіки і фінансів Педро Солбес.

На посту міністра закордонних справ і міжнародної співпраці залишається Мігель Анхель Моратінос, міністром юстиції як і раніше буде Маріано Фернандес Бермехо, а міністром внутрішніх справ - Альфредо Перес Рубалькаба.

Керівником нового Міністерства науки і технологічних розробок призначена професор баскського університету Крістіна Гармендія. Ця структура візьме на себе частину функцій, які раніше виконували Міністерства освіти і індустрії. Вперше створено в Іспанії і Міністерство рівноправ"я жінок, керувати яким буде Бібіана Аїдо.

На чолі Міністерства освіти так само залишилася Мерседес Кабрера. Її відомство тепер займеться і соціальними питаннями, зокрема сім"ї і дитинства, які раніше входили в компетенцію Міністерства праці. Пост глави Міністерства розвитку інфраструктури як і раніше залишається в руках Магдалени Альварес.

Керівником реформованого Міністерства праці і імміграції призначений Селестіно Корбачо, що працював до цього в регіональній адміністрації Каталонії, а міністром індустрії, туризму і торгівлі став економіст Мігель Себастьян - довірена особа Родрігеса Сапатеро, його радник по економічних питаннях.

Пост міністра охорони здоров"я і споживання залишив за собою Бернат Сорья, а культури - Сесар Антоніо Моліна.

Міністром сільського господарства, рибальства і продовольства залишається Елена Еспіноса, у відання якої потрапляють і питання охорони навколишнього середовища. Відтепер відомству доручається боротьба з кліматичними змінами.

Міністром державної адміністрації як і раніше буде Елена Сальгадо, а на пост міністра житла призначена 39-річний юрист Беатрис Корредор.

Як оголосив Родрігес Сапатеро, в завдання нового кабінету входить "подолання економічної кризи, що переживається Іспанією, турбота про соціальні потреби населення і боротьба з баскським терористичним угрупуванням ЕТА".

ІСРП перемогла на парламентських виборах 9 березня 2008 року, після чого король доручив її лідерові сформувати новий уряд.

У новому уряді вперше стало більше жінок, аніж чоловіків.

Це пов"язано з недавнім ухваленням Закону про рівноправ"я, який передбачає, що жінки повинні бути присутніми у всіх державних структурах нарівні з чоловіками.

До речі 31 березня в Молдові сформований новий уряд на чолі з Зінаїдою Гречаною. Окрім прем"єра, до складу уряду увійшло ще п"ять жінок, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Міністром оборони Іспанії вперше стала вагітна жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути