Ексклюзиви
неділя, 25 січня 2009 12:53

Міністри закордонних справ ЄС сьогодні проведуть консультації з представниками Палестини

Напружена ситуація в Секторі Газа буде темою сьогоднішніх консультацій міністрів закордонних справ Євросоюзу із представниками Палестинської автономії, передає Deutsche Welle. На неформальній вечері зустрінуться 27 глав МЗС європейських країн, а також чільні дипломати Єгипту, Йорданії і Туреччини.

За основу європейської політики на Близькому Сході, що яку планують затвердити 26 січня, може бути взятий план німецького міністра Франка-Вальтера Штайнмаєра. Він передбачає "утвердження незалежної, демократичної, цілісної палестинської держави на Західному Березі річки Йордан та в Газі".

Тим часом, шеф-дипломат ЄС Хав"єр Солана назвав принциповим, аби Ізраїль відкрив кордони з Газою, для надання мешканцям анклаву європейської гуманітарної допомоги. "Гуманітарна допомога означає реконструювання будинків, шкіл, лікарень. Треба не лише мати хліб і воду – це фундаментальні речі, але й іти далі. Ми закликали наших ізраїльських друзів відкрити прикордонні переходи", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Міністри закордонних справ ЄС сьогодні проведуть консультації з представниками Палестини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути