Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 18:35

Міністр освіти Великобританії незадоволений діяльністю YouTube

Міністр освіти Великобританії Алан Джонсон має намір зобов"язати інтернет-сайти більш уважно слідкувати за контентом, що розміщується в Мережі юними користувачами. Найбільшу кількість нарікань у Джонсона викликав популярний відеосервіс YouTube, на якому учні періодично розміщують любительські ролики, що компрометують і принижують інших дітей і вчителів, повідомляє ВВС News.

Критика в адресу YouTube і ряду інших сервісів міститься в доповіді Джонсона, присвяченій приниженням в учбових закладах, з якою міністр освіти виступить перед Національною асоціацією шкільних учителей/Союзом жінок-вчителів.

Окрім YouTube Джонсон розповість вчителям про ресурс Rate My Teachers, відвідувачі якого (школярі і їх батьки) можуть оцінювати роботу викладачів і навіть залишати короткі коментарі відповідного змісту. У свою чергу, власники цього ресурсу заявляють, що практично не модеріруют повідомлення користувачів, а більше 70 відсотків рецензій на вчителів є позитивними.

"Дідівщина, перенесена в інтернет, є жорстоким і безжальним знущанням, переслідуючим дітей не тільки в стінах школи, але й удома. Знущання з вчителів часто стає причиною, з якої вони звільняються", - вважає Джонсон.

Окрім жорсткого контролю над розміщуваною в Мережі інформацією міністр освіти пропонує дозволити вчителям конфіскувати у учнів мобільні телефони і MP3-плеєри, оскільки подібна апаратура може використовуватися для створення компрометуючих записів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Міністр освіти Великобританії незадоволений діяльністю YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути