Ексклюзиви
середа, 04 грудня 2019 11:52

Героя України Меживікіна визнали непридатним для ЗСУ – міністр втрутився
3

Міністр оборони України Андрій Загороднюк пообіцяв переглянути результати атестації бойового офіцера Євгена Межевікіна. Герою України, танкісту-кіборгу виставили оцінку "задовільно" та рекомендували звільнити з посади.

Інформація про те, що за результатами атестації підполковника ЗСУ в його військовій частині Євгена Межевікіна на псевдо "Адам" визнали таким що не відповідає займаній посаді, з'явилася 3 грудня. Оцінки легендарному бойовому офіцеру виставив начальник управління підготовки, заступник командира військової частини з підготовки кадрів полковник Літвінов.

Фото атестаційного листка Межевікін опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Ай Літвінов мАлАдец. Тепер мене потрібно по атестації убирати з посади. Начальник, якому місце на лаві підсудних і розгляд отриманих нагород оцінює підлеглих! На початку 2019 підмінити не вдалось, чекали рік", - написав військовий.

На підтримку бойового офіцера, танкіста-кіборга, Героя України виступили відомі військові, волонтери. Справа отримала великий резонанс в інформаційному просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа проти генерала Марченка створює негативний імідж армії і керівництву Збройних Сил - Забродський

4 грудня на ситуацію відреагував міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Ситуацію навколо Євгена Межевікіна знаю. Щойно говорив з ним по телефону. Призначаю службове розслідування, щоби з'ясувати реальний стан речей в підрозділі, де служить Євген. Після цього ухвалю відповідні рішення, які будуть оприлюднені. Це питання беру на особистий контроль. Окремо хочу звернутися до командирів. Ви маєте чітко розуміти, що кожен воїн з бойовим досвідом - це наша найбільша цінність. Ми повинні підтримувати їх і мотивувати служити в ЗСУ, а не створювати перепони та оцінювати їхню роль виключно по "оцінним карткам"", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці чиновника.

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота Зірка" герою антитерористичної операції майору Євгену Межевікіну.

Зараз ви читаєте новину «Героя України Меживікіна визнали непридатним для ЗСУ – міністр втрутився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути