Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2007 14:22

Міністр оборони Іспанії прибув до Лівану за тілами загиблих солдатів

До Лівану прибув міністр оборони Хосе Антоніо Алонсо, який особисто керуватиме евакуацією з півдня Лівану тіл шістьох загиблих напередодні солдатів іспанської парашутної бригади з складу Тимчасових сил ООН (ЮНІФІЛ) в Лівані.

Шість військовослужбовців загинули і ще двоє були важко поранені в неділю вдень в результаті вибуху на дорозі, що сполучає південно-ліванські міста Марджюн і Ель-Хіям. Найбільш вірогідною причиною вибуху, який іспанський міністр назвав "навмисним нападом", став заряд, що здетонував за допомогою дистанційного керування, закладений в автомашину, що стояла на узбіччі.

Відповідальність за вибух до цих пір ніхто на себе не взяв.

Командувач ЮНІФІЛ італійський генерал Клаудіо Граціано охарактеризував недільний вибух як "найсерйозніший інцидент" з часу закінчення в серпні 2006 року війни Ізраїлю проти Лівану. При цьому він підкреслив, що сили ООН продовжать виконувати свою місію в Лівані.

Контингент ООН, що налічує в своїх рядах 13 тисяч військовослужбовців з 30 країн світу, розміщений на півдні Лівану відповідно з прийнятою в серпні 2006 року резолюцією 1701 СБ ООН. Спільно з 15-тисячним контингентом ліванської армії він покликаний утворити на півдні Лівану буферну демілітаризовану зону між Ізраїлем і Хезболлах.

Іспанія направила до складу ЮНІФІЛ 1 тисяча 100 військовослужбовців, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Іспанії прибув до Лівану за тілами загиблих солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути