вівторок, 18 січня 2011 20:03

Міліція завадила киянину з льодорубом знищити пам'ятник "гетьману Ющенку" (ФОТО)

17 січня київська міліція завадила активісту "Слов'янської партії" Сергію Рульову розбити меморіальний камінь, встановлений на честь визнання екс-президента Віктора Ющенка гетьманом України.

Рульов заявив, що вважає пам'ятник "чорною каменюкою, що несе в собі морально-ідеологічне навантаження помаранчевого свавілля".

Для своєї акції він озброївся льодорубом, а також захопив петарди і балончик з фарбою. Петарди активіст планував "символічно підірвати поруч з пам'ятником".

Акція була зірвана міліціонерами, які оточили камінь і не підпустили до нього Рульова.

Раніше, в червні 2010 року, Сергій Рульов написав на пам'ятнику "Сало Україні!". Після цього він був затриманий і на деякий час відправлений до психіатричної лікарні.

На суді, який почався в грудні, активіст скаржився на процесуальні порушення і на те, що йому в ході засідань не дозволяють називати міліціонерів "дебілами".

Наприкінці грудня Рульов розвісив на пам'ятнику плакати зі своїми претензіями до міліції і намагався підпалити їх. Акція знову ж таки була зірвана міліціонерами. Затримувати активіста тоді не стали.

Камінь на честь гетьманства Ющенко встановлений на Софіївській площі, біля пам'ятника Богдану Хмельницькому. Звання гетьмана козаки привласнили Ющенку в січні 2005 року, за день до його інавгурації. Таке рішення, було прийнято всупереч тому, що раніше (у 2004 році) Віктор Ющенко за несплату членських внесків був виключений з лав козацтва і "позбавлений козачого військового звання генерал-осавула і військових нагород".

Раніше повідомлялося, що у Києві може з'явитися пам'ятник Сталіну.

Новый регион

Зараз ви читаєте новину «Міліція завадила киянину з льодорубом знищити пам'ятник "гетьману Ющенку" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути