середа, 07 травня 2008 18:38

Миколу Яковченка зобразять на лаві з таксою

17 травня на реконструйованій Театральній площі міста Прилуки на Чернігівщині відкриють пам"ятник акторові Миколі Яковченку. Схожий бронзовий монумент установлений біля Театру ім. Івана Франка в Києві.

— 16 травня у прилуцькій хаті Яковченка буде святкування його 108-го дня народження. Пускатимуть по запрошенням, — каже Світлана Бірюзова, 51 рік, із відділу культури та туризму прилуцької міськради. — Наступного дня відкриватимуть пам"ятник. Як і в столиці, комік сидітиме на лавочці у кепі, сандалях і з собачкою таксою. Скульптор і київської, і прилуцької бронзових композицій — Володимир Чепелик.

Цього дня започаткують Миколин ярмарок. Юним акторам вручатимуть премію за театральну майстерність. Торгуватимуть картинами, книжками, виробами народного мистецтва.

Миколу Яковченка називали українським Чарлі Чапліном. Народився в Прилуках. Розпочав грати на сцені місцевого театру. Із 1927 року — у столичному ім. Франка. Знімався у фільмах "За двома зайцями", "Ніч перед Різдвом", "Королева бензоколонки", "Максим Перепелиця" та інших. Помер 11 вересня 1974 року.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Яковченка зобразять на лаві з таксою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути