Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 18:51

Микола Заровний домігся доплати за молоко

Два тижні тому Чернігівський молокозавод знизив закупівельні ціни на молоко з 1,8 до 1,6 грн за 1 кг базисної жирності. Слідом за ним ціни знизив і Бобровицький молокозавод.

— У нас у селі Чернігів молока не закуповує. Люди здають його або на молокозавод міста Вишневе Київської області, або на Бобровицький, — розповідає закупівельник з села Красковецьке Ріпкинського району Чернігівщини Микола Заровний, 57 років. — Завод із Вишневого не став опускати закупівельні ціни. Тож щоб зберегти клієнтів, я терміново подзвонив у Бобровицю і попросив зробити перерахунок. Керівництво не відмовило. Людям віддали доплату. Наприклад, Володимир Обитоцький здав за два тижні 218 кілограмів молока. Я йому спочатку дав 348 гривень, а незабаром доплатив 44 гривні.

Середня закупівельна ціна на молоко в області 1,6 грн. Деякі заводи, як Бобровицький та Ічнянський, приймають по 1,8 грн.

— Найближчими днями такої ціни не буде, — прогнозує спеціаліст управління харчової промисловості Чернігівської облдержадміністрації Галина Сич, 49 років. — Закупівельні ціни почали падати, бо дуже стрімко злетіли. 1,6 гривні — це нормально. Проти минулого року ціни на молоко зросли у 2,5 рази.

Зараз ви читаєте новину «Микола Заровний домігся доплати за молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути