Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 22:55

Михайло Ковальчук за 13 років змінив більше 10 професій

Михайло Ковальчук за 13 років змінив більше 10 професій
Бізнес-консультант Михайло Ковальчук 13 років жив у США. В Україну повернувся 2010-го

"Пропонують типовий варіант, крок в бік - це вже фантастика", - так оцінює український бізнес інтернет-маркетолог Михайло Ковальчук. Він 13 років жив у США. 2010-го повернувся в Україну.

"1997-го разом з матір'ю виграли Грін-карт в лотерею. В університеті я вибрав найлегший факультет - інтереси покупця. Паралельно влаштувався працювати в фінансовий центр БМВ. Зарплата була вище, ніж у однокурсників, але мене гризла думка: як так? Я отримую 20 доларів за годину, а мої керівники - 100. Це дратувало. Мені не подобалося, що за рахунок моєї продуктивності хтось отримує більше. І я відкрив свій бізнес", - розповів Михайло Ковальчук.

За 13 років чоловік змінив більше 10 професій. Був менеджером з міжнародних відносин, робив сайти, піарив нічні клуби, просував горілчаний бренд, створив стартап з продажу квитків на концерти і продавав одяг через інтернет.

"Якось подумав: я вмію продавати, розбираюся в фінансових звітах, знаю основи маркетингу. Чому б на цьому не заробляти? Почав надавати консультації. Люди зверталися з конкретною проблемою – нема продажів. Або є товар, але не можуть розкрутити бренд. Або є бренд и інтернет-магазин, але бізнес збитковий. А як він може бути прибутковим, якщо все зроблено кустарно? ", - поділився Михайло.

В Україну він повернувся 7 років тому.

"Зіткнувся з українською бюрократією. Щоб підписати договір, потрібні печатки, потім ще треба все завірити в нотаріаті. Навіщо? Коли почав набирати людей, зіткнувся з питанням мотивації. Якщо платити багато, то ідеї повинні добре працювати. Ні! Платиш мало - починається ниття. У мене три проекти, і всі вони стоять: професійна косметика, дитячий клуб, одяг в стилі милітарі. У Штатах все це працює, а у нас - ні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від прибиральника до мільярдера: як українець побудував кар'єру в США

"Просто заробити купу грошей - це примітивно. Хотів би вчити українців західним технологіям. Якщо клієнт щось хоче, то бізнесу треба піти назустріч. Причому, чим бізнес менший, тим більш гнучким він повинен бути", - додав Михайло Ковальчук.

Поліція США затримала українську активістку Олексу Чопівську.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Ковальчук за 13 років змінив більше 10 професій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути