Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 12:30

Мігрень покращує пам"ять в старості

Жінки, які страждають на мігрень, у меншій мірі схильні до природного вікового ослаблення когнітивних здібностей, повідомляє журнал Neurology.

Учені з Університету Джонса Хопкинса провели дослідження за участю 1448 жінок, 204 з яких регулярно страждали від нападів мігрені. Всі учасниці взяли участь в тестуванні когнітивних функцій, зокрема, пам"яті. Таке ж тестування було проведене через 12 років.

З"ясувалося, що на початку дослідження результати тестування когнітивних здібностей у жінок, страждаючих мігренню, були дещо гірше, ніж у інших. Через 12 років погіршення когнітивних здібностей спостерігалося в обох групах. Проте, у жінок, страждаючих мігренню, ослаблення когнітивних здібностей було на 17% нижче, ніж в контрольній групі. Найменше вікове ослаблення когнітивних здібностей спостерігалося у пацієнток з мігренню старше 50 років, повідомила керівник дослідження Аманда Калайджан (Amanda Kalaydjian).

Причини такого ефекту поки невідомі. На думку дослідників, певну позитивну роль можуть грати ліки від мігрені (зокрема, ібупрофен), дієта і спосіб життя пацієнтів, повідомляють Медновини.
Зараз ви читаєте новину «Мігрень покращує пам"ять в старості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути