Ексклюзиви
неділя, 04 травня 2008 12:35

Microsoft відмовилась купувати Yahoo

Корпорація Microsoft відмовилася від намірів купити інтернет-компанію Yahoo, оскільки сторони не змогли дійти до згоди з приводу вартості операції.

Пропозиція комп"ютерного гіганта Microsoft про покупку Yahoo була зроблена три місяці тому. Сума операції на той момент складала 44,6 млрд доларів, але керівництво Yahoo порахувало, що Microsoft недооцінює вартість популярної інтернет-компанії.

Тепер же глава Microsoft Стів Балмер в листі главі Yahoo Джері Янгу офіційно заявив про відмову від намірів купити інтернет-компанію. За словами Балмера, його корпорація була готова заплатити за Yahoo 47,5 млрд доларів - тобто 33 долари за акцію. У Yahoo же, за його словами, наполягали на сумі не менше 53 млрд доларів.

Microsoft хотіла придбати Yahoo, щоб скласти належну конкуренцію Google, який домінує на ринку інтернет-реклами.

У 2007 році об"єм цього ринку складав 40 млрд доларів, а до 2010 року він, як очікується, виросте удвічі.

Коли в лютому Microsoft запропонувала Yahoo операцію, корпорація заявляла, що "разом Microsoft і Yahoo можуть запропонувати можливість конкурентного вибору, а також більшу відповідність вимогам споживачів і партнерів".

В п"ятницю котирування акцій Microsoft майже не змінилися, склавши 29,24 долара, тоді як акції Yahoo зросли на 1,85 долара до 26,67 долара на тлі очікувань, що Microsoft зможе запропонувати за Yahoo значнішу суму, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft відмовилась купувати Yahoo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути