Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 10:45

Microsoft припиняє масштабну співпрацю з Україною

Корпорація Microsoft не планує укладати найближчим часом масштабних контрактів з державними органами по легалізації ПЗ, а збирається працювати поетапно.

Чиновники вважають, що якби в новому бюджеті вдалося виділити значні кошти на звільнення держструктур від піратського софту, то на великі контракти і знижки від Microsoft можна було б розраховувати.

З 2005-го по 2007 р. між українською державою і Microsoft діяла масштабна угода, за якою корпорація надавала держорганам істотну знижку, близько 60%, а ті у свою чергу намагались якнайшвидше легалізувати своє піратське ПЗ. Але через недостатнє фінансування угоду не вдавалося виконувати. Запланована легалізація не була здійснена в повному обсязі. Угода втратила силу після закінчення терміну її дії.

Як сказав недавно замглави Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин, зараз ведеться велика робота для того, щоб таки укласти з Microsoft аналогічну угоду. "Якщо ми цього року отримаємо від держави гроші, то проситимемо у Microsoft знижку не меншу, ніж була раніше", - відзначив він.

Втім, в самому Microsoft, очевидно, поки не бачать можливості для масштабних угод з українською державою. "Ми вже мали досвід роботи з українськими держструктурами. Але зараз ми не маємо наміру укладати подібні масштабні контракти. Робитимемо це поетапно: від міністерства до міністерства", - каже Ерік Франке, генеральний директор Microsoft в Україні. Він також не уточнював, про які знижки йтиме мова.

В умовах складної політичної і економічної ситуації, що склалася, в країні отримання з бюджету грошей на легалізацію софту виглядає малоймовірним.

Нагадаємо, що Держдепартамент просить наступного року фінансування для звільнення держструктур від піратського ПО у розмірі приблизно 200 млн. грн. Рівень неліцензійного ПЗ в держорганах скоротився цього року до 52%, але до загальноєвропейського рівня нам ще дуже далеко.

eizvestia.com

Зараз ви читаєте новину «Microsoft припиняє масштабну співпрацю з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути