пʼятниця, 15 лютого 2008 12:41

Метро відмовилося розміщувати афіші з голою Венерою (ФОТО)

 
Лондонське метро відмовилося розміщувати афіші виставки Лукаса Кранаха, на яких зображена гола Венера.

На афішах виставки Королівської академії мистецтв повинна була з"явитися картина "Венера" німецького живописця і графіка XVI століття Лукаса Кранаха Старшого. На полотні зображена богиня кохання і краси, на ній немає нічого, окрім намиста і прозорого серпанку.

"Ми повинні враховувати інтереси всіх пасажирів і піклуватися про те, щоб рекламні плакати не ображали нічиїх почуттів", - заявив представник лондонської підземки.

Крім того, керівництво метрополітену побоюється, що порушить закон про рекламу, який забороняє розміщувати на промоматеріалах голу натуру або будь-які зображення з сексуальним підтекстом

Відкриття виставки Кранаха в Академії відбудеться 8 березня. Зараз працівники музею квапно підбирають "менш голу" альтернативу для афіш.

"Оскільки ми не чекали такого повороту подій, у нас немає запасного варіанту картини, де б на Венері було більше одягу. Але ми все ж таки сподіваємося, що керівництво метрополітену передумає і прийме нинішній варіант", - сказав представник Королівської академії.

Лондонські транспортні служби вже піддалися різкій критиці в зв"язку з подібним рішенням.

"Це абсурд, адже картина була написана 500 років тому. Як класичний витвір мистецтва може когось образити? Я вважаю, що Академія повинна стояти на своєму, а ось транспортникам слід переглянути своє рішення", - заявив голова парламентського комітету зі спорту, культури і ЗМІ Джон Уїтінгейл, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Метро відмовилося розміщувати афіші з голою Венерою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути