Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 17:26

Метро на Теремки можуть запустити до Нового року

Київська міська державна адміністрація планує завершити будівництво 3 станцій метро убік житлового масиву Теремки від станції "Либідська" до станції "Васильківська" на Куренівсько-Червоноармійської лінії в грудні.

Про це журналістам сказав перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко після відвідування будівництва мером Києва Леонідом Черновецьким.

"У нас є можливість запустити (3 станції метро) до Нового року й перевезти перших пасажирів на новорічні свята", - сказав Голубченко.

Однак, з його слів, проблемним залишається фінансування будівництва станцій через невиконання запланованих доходів міськбюджету-2008 і складних гідрологічних умов будівництва ділянки метро між станціями "Либідська" і "Деміївська".

Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Петро Мірошников повідомив журналістам, що для завершення будівництва 3 станцій підприємству необхідно ще 650 млн. гривень.

Мірошников також додав, що підвищення тарифів на проїзд у метро дозволить підприємству звільнити частину коштів, які раніше витрачалися на зарплату співробітникам, і направити їх на будівництво.

У свою чергу, Черновецький також заявив, що будівництво метро й у цілому розвиток транспортної інфраструктури міста прямо залежить від того, як пасажири слачують за проїзд.

"Сьогодні багато несвідомих (пасажирів) навіть не платять ті нещасні 50 копійок, які ми беремо", - сказав мер.

Він також запевнив, що міськадміністрація зробить все можливе, щоб увести в експлуатацію станції "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська" у запланований строк.

Як повідомляло агентство, "Київський метрополітен" допускає будівництво перегінного тунелю від станції метро "Либідська" до станції "Деміївська" на Куренівсько-Червоноармійській лінії відкритим способом через гідрологічні труднощі.

У липні 2005 року компанія "Київметробуд" почала будівництво ділянки метро від станції "Либідська" убік житломасиву "Теремки".

На цій ділянці планується побудувати 3,8 км із 3 станціями: "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська".

Глибина споруджуваної ділянки становитиме 20-30 м, а товщина ґрунту над тунелем буде від 6 до 14 м, сообщает Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Метро на Теремки можуть запустити до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути