пʼятниця, 16 березня 2007 09:19

Мера Будапешта опозиція закидала яйцями

Урочистості з нагоди національного угорського свята в Будапешті у четвер переросли у масові акції протесту проти голови уряду Ференца Дюрчаня.

Близько 100 тисяч людей вийшли на вулиці угорської столиці, серед демонстрантів були праворадикальні групи, які пізніше вступили в зіткнення з поліцією. Влада застосувала проти протестуючих водомети і сльозогінний газ. Інформації про потерпілих наразі немає.

Найбільша опозиційна угорська партія ФІДЕС організувала акцію протесту проти прем`єр-міністра Дюрчаня в день святкування повстання угорського народу проти Австрії. Опозиція звинувачує главу уряду в тому, що той навмисно спотворював економічні показники і одурював людей, щоб виграти вибори минулого року, і вимагає його негайної відставки.

Раніше на урочистостях, присвячених святкуванню, опозиція закидала мера Будапешта Габора Демські яйцями.

- За все, що відбувається сьогодні: за кризу в країні, за вуличні безлади, за жорстокість поліції, відповідальний лише уряд, - заявив лідер ФІДЕС Віктор Орбан.

Офіційних заяв влади з приводу того, що відбувається поки не надходило.

Політична криза в Угорщині триває з вересня 2006 року, вона почалася після оприлюднення місцевими ЗМІ аудіозапису, який викриває, на думку опозиції, Дюрчаня в брехні щодо стану економіки країни. З того часу опозиція періодично влаштовує акції протесту на вулицях Будапешта. За цей час у заворушеннях було поранено близько 150 поліцейських і десятки маніфестантів, повідомляють РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мера Будапешта опозиція закидала яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути