Ексклюзиви
неділя, 09 грудня 2007 12:23

Мельниченко наполягає на збереженні складу слідчої групи, що розслідує справу Гонгадзе

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко буде наполягати на збереженні складу слідчої групи, що розслідує справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав у неділю в інтерв"ю журналістам біля секретаріату президента перед проведенням повторного слідчого експерименту в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

"Я буду вимагати й робити все, щоб саме ця слідча група в цьому ж складі продовжувала слідство, тому що саме завдяки цій групі слідство просунулося, і я думаю, буде просуватися, якщо не буде перешкод вищого керівництва України", - вважає Мельниченко.

Він підкреслив, що Генеральна прокуратура зробила все, що від її залежить для того, щоб прискорити розслідування ряду кримінальних справ, у тому числі й справи Гонгадзе.

Відповідаючи на запитання про можливість залучення експертів від Ради Європи до проведення слідчого експерименту, Мельниченко сказав: "На превеликий жаль, експерти, яких обіцяла Рада Європи, не будуть присутні".

Разом з тим він підкреслив, що рішення про необхідність проведення слідчих дій було прийнято колегіально - і Генпрокуратуратою й самим Мельниченком.

Як повідомлялося, під час проведення слідчого експерименту в колишньому кабінеті Кучми 21 червня 2007 року відтворювалися умови, при яких екс-майор міг проводити записи.

Пізніше Генпрокуратура вирішила провести в кабінеті Кучми ще один експеримент. Однак кілька разів переносила його строки, оскільки Мельниченко наполягав, щоб до слідчих дій були залучені як українські, так і міжнародні експерти, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко наполягає на збереженні складу слідчої групи, що розслідує справу Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути