Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 10:40

Мексиканська наркомафія обіцяє влаштувати "криваву бійню" найближчими вихідними

Мексиканська влада ввела "облогу" в прикордонному місті Сюдад-Хуарес після того, як невідомі почали розсилати по електронній пошті погрози. Багато хто вважає, що це підступи наркомафії. У листах невідомі обіцяли влаштувати небувалу "криваву бійню" в найближчі вихідні, повідомляє Breitbart.com.

Відзначимо, що Хуарес, розташований напроти американського Ель-Пасо, давно має погану славу у зв"язку з діяльністю мафії, яка поставляє наркотики через кордон у США.

Фактично, після цих погроз влада була змушена ввести надзвичайний стан: у місті закрилися бари, ресторани і магазини, а військові патрулюють вулиці. Нормальне життя міста, в якому живе 1,4 мільйона людей, виявилося паралізованим, передає NEWSru.com.

Реакція мексиканської влади показує, що погрози "влаштувати уїкенд крові та насильства, який увійде до історії" сприйняті серйозно. При цьому офіційні особи зізнаються, що ніяких підстав для паніки не немає. "Ми не маємо в своєму розпорядженні інформації, яка підтверджує реальність погроз", - заявив у неділю мер Хуареса Хосе Рейес Ферріс.

Проте, військові та поліція вважали за краще підсилити охорону тих вулиць і районів, які згадуються в загрозливих повідомленнях. По іншу сторону кордону теж не вважають погрози жартом або блефом. Американське посольство в Мексиці вже попередило своїх громадян, що найближчим часом їм слід уникати нічних клубів, громадських місць, і не виходити на головні вулиці Хуареса.

У останні місяці в прикордонних північних областях Мексики не утихає кримінальна війна, в якій гинуть сотні людей. З початку року вона забрала життя 400 людей, серед яких є високопоставлені поліцейські і представники конкуруючих наркокартелів.

У одному Хуаресі лише на минулих вихідних було убито 20 людей, і серед них двоє поліцейських. Примітно, що вже з березня в місті діяли підвищені заходи безпеки. Проте зупинити хвилю насильства владі не вдалося.

Більш того, в травні наркомафія приступила до планомірного "полювання" на високопоставлених поліцейських, відстрілюючи їх за списком. "Розстрільний список" ворогів мафії був виявлений біля підніжжя пам"ятника загиблим офіцерам поліції ще кілька місяців тому. А в травні бандити ухитрилися за три дні розстріляти трьох офіцерів.

На минулому тижні мер міста стверджував, що хвиля насильства майже не відбилася на житті міста. Проте легко помітити, що це не так. Наприклад, значно скоротився транспортний потік між американським Ель-Пасо і Хуаресом. Раніше на перетин кордону потрібно було витратити годину часу, а зараз - всього п"ять хвилин, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканська наркомафія обіцяє влаштувати "криваву бійню" найближчими вихідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути